کاربری و نحوه انتخاب انواع گیربکس صنعتی

کاربری و نحوه انتخاب انواع گیربکس صنعتی

کاربری و نحوه انتخاب انواع گیربکس صنعتی

Blog Article

گیربکس صنعتی عضو جدایی ناپذیر در صنعت است و برای کاهش میزان دور ورودی از موتور محرک در انواع صنایع و کاربرد ها از این جعبه دنده ها مورد استفاده قرار می گیرد.

گیربکس های صنعتی کاهنده دور دارای چرخ دنده هایی هستند که وظیفه کم کردن دور ورودی را دارند. شافت ورودی گیربکس، نیروی چرخش ورودی را از موتور به چرخ دنده ها انتقال می دهد و از طریق اتصال دندانه ها به یکدیگر دور ورودی کاهش می یابد.

در ادامه شما را با انواع گیربکس های صنعتی سبک کار و سنگین کار، و همچنین نکاتی برای خرید بهینه ی آن ها آشنا خواهیم کرد.

بستن

گیربکس صنعتی

انواع گیربکس کاهنده دور صنعتی
گیربکس های صنعتی کاهنده از لحاظ نوع چرخ دنده شامل انواع خورشیدی، حلزونی، هلیکال، کرانویل پینیون یا بول هلیکال و مخروطی هستند. همچنین از لحاظ نوع قرار گیری شافت به انواع شافت مستقیم، 90 درجه و شافت موازی تقسیم می شوند.

انواع گیربکس صنعتی و چرخ دنده های آن

گیربکس آویز یا شافت موازی
همانگونه که در تصویر مشخص است؛ در گیربکس آویز از چرخ دنده های هلیکال استفاده می شود. به همین دلیل این گیربکس در صنایع مختلفی از جمله نساجی و فولاد کاربرد دارد. گیربکس شافت موازی با توجه به نوع طراحی خاصی که دارد، قابلیت نصب در جهات گوناگون را داشته و همچنین دارای طول عمر بالا و سرو صدای کم است.

برندهای معتبر داخلی و خارجی متنوعی اتواع گیربکس آویز را تولید می کنند. از جمله این برند ها عبارتند از: گیربکس پارس گرجی، بونفیلیولی bonfiglioli، نورد nord، موتوواریو motovario و SEW.

گیربکس حلزونی
یکی از پر استفاده ترین گیربکس ها در مصارف خاص و عمومی، انواع گیربکس حلزونی است. این گیربکس ها در انواع VF، MVF و کتابی یا مکعبی تولید می شوند. از بارز ترین ویژگی های این دسته، پشتیبانی از سایز های کوچک و صرفه اقتصادی آن ها است. چرخ دنده این کالای صنعتی، حلزونی بوده و قابلیت خوبی در تولید گشتاور های بالا دارد. به علاوه خاصیت خود قفل شوندگی در چرخ دنده حلزونی از مشخصات مهم و کارآمد آن محسوب می شود. لازم به ذکر است این گیربکس تحمل فشار های بسیار بالا را ندارد.

از جمله برند های معروف و البته با کیفیت در میان انواع گیربکس حلزونی، می توان به گیربکس حلزونی سهند، شاکرین صنعت سپاهان، بهکار، TS، توانکار، ترنج و KS اشاره کرد.

گیربکس کرانویل پینیون یا بول هلیکال
این دسته از گیربکس ها یکی از خاص ترین نوع چرخ دنده را دارند. چرخ دنده های مورب و مخروطی شکل به نحوی روی هم حرکت می کنند که کمترین صدا و لرزش را ایجاد می نمایند. به دلیل استفاده از این نوع چرخ دنده، گیربکس بول هلیکال توانایی فشار های بالا را نیز دارد. علاوه بر این، گیربکس های کرانویل را در سایز های کوچک و بزرگ می توان تهیه نمود.

گیربکس کرانویل یا بول هلیکال را می توانید در برند های پارس گرجی، SEW، Siti، Hansen و … خریداری نمایید.

گیربکس هلیکال
این گیربکس به دلیل وجود چرخ دنده های هلیکال دارای چرخش نرم و کم صدایی است. گیربکس های هلیکال در برابر تنش و فشار مقاوم بوده و به همین علت در صنایع گوناگونی استفاده می شود. اما باید توجه داشت که این گیربکس ها برای نصب عمدتا به فضای زیادی احتیاج دارند. با این وجود به خوبی در صنایع سنگین می توان از آن استفاده کرد.

یکی از انواع گیربکس های هلیکال، گیربکس های روسی یا طرح روسی هستند که با طراحی محور ها به صورت شافت موازی تولید میشوند.

این گیربکس های صنعتی که با نام های گیربکس قورباغه ای و pm در بازار نیز شناخته می شوند به دلیل چند محور بودن دارای قدرت و گشتاور بالایی هستند و در کاربرد های سنگین مورد استفاده قرار می گیرند.

گیربکس هلیکال TS، تابیران، پارس گرجی، AMG و Siti از انواع برند های معتبر برای خرید گیربکس های هلیکال شافت مستقیم به شمار می آبند.

گیربکس خورشیدی
گیربکس خورشیدی در طراحی، راندمان، تولید گشتاور بالا و مقاومت کم نظیر است. چرخ دنده ی این گیربکس به گونه ای است که یکی از آن ها در مرکز (به عنوان خورشید) و مابقی در اطراف آن (سیاره) قرار دارند. گیربکس خورشیدی یا سیاره ای توانایی تولید خروجی تا 500000 Nm را دارد. به طور کلی می توان گفت مقاوم ترین نوع گیربکس صنعتی، گیربکس خورشیدی است. از جمله ویژگی های کارآمد این گیربکس، امکان طراحی آن به صورت چند مرحله ای (استیج) می باشد.

از آنجایی که تولید گیربکس خورشیدی نیاز به تخصص و دانش بالایی دارد، برند خریداری شده اهمیت بالایی پیدا می کند. گیربکس خورشیدی شهباز گیربکس پیشرو سپاهان، گیربکس رجیانا، بونفیلیولی، چینی ZD و فلندر از برند های معروف و با سابقه در این حوزه هستند.

کاربری و نحوه انتخاب انواع گیربکس صنعتی
همانطور که اشاره شد گیربکس های صنعتی دارای طراحی های متنوعی هستند. علت این تنوع به نیاز هر صنعت بر می گردد. به بیان دیگر، گیربکس ها با توجه به سطح کاربری و نیاز صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی اگر صنایع را از نظر سطح کاربری به 3 دسته سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم کنیم؛ گیربکس صنعتی مناسب برای هر دسته می تواند متفاوت باشد.

‎انتخاب گیربکس برای صنایع سبک
منظور از صنایع سبک، صنایعی است که از نظر قدرت مورد نیاز، مدت زمان کار و تعداد دفعات استارت و استاپ گیربکس در رده کاربری عمومی قرار می گیرند. در این صنایع معمولا مدت زمان کار گیربکس منعطف تر از صنایع سنگین است و یا به طور کلی نوع کار به صورتی است که گیربکس نیازی به قدرت و یا تحمل فشار های خیلی زیاد ندارد. مانند صنعت نانوایی، صنایع غذایی و… .

در این دسته از صنایع عمدتا از انواع گیربکس حلزونی به خوبی می توان استفاده کرد. این گیربکس صنعتی در بازه توانی متنوع، انواع خروجی و در دو جنس آلومینیوم و چدن طراحی شده است. لازم به ذکر است گیربکس های حلزونی از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند.

انتخاب گیربکس برای صنایع نیمه سنگین
برای خرید گیربکس مناسب صنایع نیمه سنگین، دامنه انتخاب گسترده تری داریم. به طور کلی در این صنایع می توان از انواع گیربکس صنعتی استفاده کرد. اما باید توان مورد نیاز، شرایط جوی، نحوه کار، شرایط نصب و… را به خوبی بررسی کرد.

به عنوان مثال در نوار نقاله می توان از انواع گیربکس خورشیدی، هلیکال و حلزونی استفاده کرد، اما با یک بررسی ساده به خوبی می توان دریافت که انتخاب گیربکس نوار نقاله به طول نوار، کالاهای مورد انتقال، شیب و… بستگی دارد.

‎گیربکس مناسب صنایع سنگین
در صنایع سنگین مانند معدن، آب و فاضلاب، خرد کن یا شریدر و… حتی اگر گیربکس به صورت مداوم هم کار نکند، اما به دلیل بالا بودن فشار، نیاز به قدرت و گشتاور زیاد، قدرت تحمل بالا و… باید از میان گیربکس های مقاوم و البته پر قدرت انتخاب شود.

در این دسته از صنایع به خوبی می توان از انواع گیربکس خورشیدی، هلیکال و قورباغه ای استفاده کرد. جنس چدن این گیربکس ها و همچنین طراحی چند طبقه ای آن ها باعث شده تا علاوه بر طول عمر بالا توانایی تولید گشتاور های بسیار زیاد را داشته باشند. به طوری که در هر طبقه بخشی از سرعت موتور کمتر شده و به قدرت و گشتاور آن اضافه می شود.

کاربری انواع گیربکس در صنعت

با وجود اینکه تمامی موارد گفته شده در بالا، هنگام انتخاب گیربکس تاثیر گذار است، اما این نکته قابل چشم پوشی نیست که خرید گیربکس صنعتی کاری تخصصی و حساس است. چرا که در صورت عدم تناسب بین گیربکس خریداری شده و صنعت مورد نظر، هم از لحاظ زمانی و هم مالی متضرر می شویم.

مرجع مطالب

 

به همین دلیل کارشناسان ما در مجموعه شهباز موتور جهت خرید انواع گیربکس صنعتی، آماده ارائه خدمات تخصصی مشاوره به شما مشتریان عزیز هستند. به منظور برقراری ارتباط با کارشناسان می توانید از طریق تماس تلفنی و یا ثبت درخواست مشاوره اقدام نمایید.

نکاتی برای خرید گیربکس کاهنده با بهترین راندمان
نکته ای که برای خرید گیربکس ها باید توجه شود، خرید گیربکس صنعتی و الکتروموتور به صورت جداگانه است.

یکی از مزایای این کار عمکرد بهینه است که باعث می شود راندمان گیربکس افت نداشته باشد. مطمئن باشید که بهترین کارایی را در این صورت برای کاربرد خود خواهید داشت.

یکی دیگر از مزایای خرید گیربکس جداگانه قیمت مقرون به صرفه ی آن می باشد. به علاوه در این صورت میتوان گیربکس خود را از میان انواع ضمانت دار انتخاب کرد.

Report this page